Diferenta intre macaralele autoridicatoare pe cablu si cele hidraulice

2017-06-21

Macaralele turn autoridicatoare sunt de doua tipuri, in functie de tipul de montaj.

- Macarale cu montaj pe cablu de otel

- Macarale cu montaj hidraulic.

 Avantajul macaralelor cu montaj hidraulic, este acela ca acestea sunt mult mai sigure in timpul montajului si demontajului.

Daca pe timpul ridicarii sau coborarii macaralei se sparge unul din furtunurile hidraulice, supapa de siguranta aflata pe cilindrul hidraulic, blocheaza macaraua in acea pozitie intermediara, fara riscul ca macaraua sa se prabusasca. Dupa inlocuirea furtunului spart, se poate relua operatiunea de montare sau demontare.

Acest risc de prabusire a macaralei, exista in timpul montarii sau demontarii macaralelor cu montaj pe cablu.

Daca cablul de otel ce asigura ridicarea macaralei, se rupe, (datorita faptului ca macaraua s-a intepenit sau blocat, datorita slabirii acestuia din cauza unor defecte, etc) macaraua se va prabusi la pamant. 

Exista un mare risc de accidentare a persoanelor din jurul macaralei, pana la distante mari, Datorita faptului ca la impactul cu solul se pot desprinde subansamble, role, bolturi, etc. care pot ricosa pe orizontala pana la zeci de metri.

De obicei macaralele care s-au prabusit din aceste motive au avarii serioase, turnuri si brate strambe, iar repararea macaralei, daca este posibila, este foarte costisitoare.

Pe de alta parte, unele din macaralele ce se monteaza pe cablu, (Liebherr 35K, Liebherr 40K, etc) au posibilitatea montarii unor tronsoane de turn suplimentare, ceea ce duce la inaltarea suplimentara a macaralei cu 2-12m, lucru ce la macaralele cu montaj hidraulic, nu este posibil. (cu doar 2-3 exceptii)

Asa ca , daca esti in cautarea unei macarale turn, tine cont si de informatiile din acest articol.

 

 

Inapoi la articole